Trainingen en cursussen in veiligheid

Over ssim

Erwin van Hogerhuis is eigenaar van SSIM. Hij is afgestudeerd veiligheidskundige en hij werkt al meer dan dertig jaar bij de politie. Daar bekleedde hij onder andere functies als straatagent, lid van de Mobiele Eenheid, lid van speciale aanhoudingseenheden en specialistische recherche-eenheden. Verder gaf hij vele gastcolleges op hogescholen en universiteiten over intelligence en inlichtingendiensten en was hij gastdocent op de Politieacademie. Gedurende een langere periode was hij projectleider en intelligencespecialist. Momenteel werkt hij weer in uniform als operationeel expert.

Erwin is gespecialiseerd in terreurbestrijding, inlichtingendiensten, (de-)radicalisering en openbare orde. In 2011 deed hij onderzoek naar een wapen met minder dodelijke munitie dat de politie zou kunnen gebruiken bij rellen. De resultaten hiervan zijn te lezen in het rapport Minder dodelijk, meer effect.

Tijdens zijn loopbaan bij de politie maakte Erwin een scala aan trieste, vreselijke, gevaarlijke, grappige, interessante, gewelddadige en mooie momenten mee. De combinatie hiervan met zijn studie en zoektocht in de wetenschap geeft hem de unieke basis om trainingen te ontwikkelen en te geven die waardevol zijn voor professionals. Kortom: Erwin zoekt en vindt continu de balans tussen wetenschappelijke theorieën en de dagelijkse praktijk van professionals in het veld.

Soms schakelt SSIM –uiteraard in overleg met de klant- andere veiligheidsprofessionals in. Bijvoorbeeld als deze nóg meer over een bepaald onderwerp weten of daar nóg meer ervaring in hebben. Deze collega-trainers werken volgens hetzelfde concept. Uiteraard ziet Erwin persoonlijk toe op de kwaliteit van de trainingen die in samenwerking met en onder supervisie van SSIM worden gegeven.

 

Contact

Bent u geïnteresseerd in een van de trainingen van SSIM? Neem dan gerust contact op voor een vrijblijvende afspraak.
Bel 06-43505248 of stuur een mail naar ssim@planet.nl