Trainingen en cursussen in veiligheid

Weerbaarheid

SSIM is gespecialiseerd in trainingen in veiligheid. Weerbaarheid is één van onze expertises. Onze trainingen zijn gebaseerd op een combinatie van onderzoeken uit de gedragswetenschappen en de ervaringen uit de dagelijkse praktijk van professionals in veiligheid (lees: politiemensen, brandweerlieden en gedragsonderzoekers nationale politie). De trainingen van SSIM hebben één belangrijke gemene deler: ze zijn vooral op de praktijk van de professional gericht. De trainers zijn mensen die in het veld werken of jarenlang hebben gewerkt en dus uit eigen ervaring spreken. Vol kennis, ervaring en enthousiasme.

Door middel van het geven van praktijkvoorbeelden, bespreken van casussen en rollenspelen waarbij de professional aanleert om op een natuurlijke en de-escalerende manier zijn gezag uitoefenen en de daarbij komende stressgevoelens reduceren kan de weerbaarheid vergroot worden. Voorafgaand aan de oefeningen kunnen ook een psycho- sociologische factoren behandeld worden.

SSIM kan daarbij een programma aanbieden waar mede gebruik gemaakt wordt van de diensten van Adventure Vlaardingen. De trainers van dit outdoorbedrijf zijn ervaringsdeskundigen op het gebied van situationeel toepassen van leiderschapsstijlen, zelfvertrouwen en weerbaarheid en staan onder begeleiding van professionals die werkzaam zijn bij de politie. De trainingen van SSIM en Adventure Vlaardingen vullen elkaar naadloos aan en versterken elkaar. Kijk voor meer informatie op www.adventurevlaardingen.nl.

Deelnemers van de weerbaarheidstraining:

‘Boeiende bijeenkomsten waar je absoluut wat aan hebt’

‘Leerzaam’

‘Theorie over straatcultuur interessant’

‘Deskundige trainers’

‘Stressoefeningen buiten waren nuttig en leuk’

‘Goede balans tussen onderwerpen die aansluiten op de dagelijkse praktijk’

‘Trainers weten van wanten’

Contact

Bent u geïnteresseerd in een van de trainingen van SSIM? Neem dan gerust contact op voor een vrijblijvende afspraak.
Bel 06-43505248 of stuur een mail naar ssim@planet.nl