Trainingen en cursussen in veiligheid

Contraterrorisme

Nederland ervaart momenteel een constante dreiging van terreuraanslagen. Het dreigingsniveau is al enige tijd substantieel, wat inhoudt dat een kans op een aanslag in Nederland reëel is. SSIM ontwikkelde een cursusprogramma waarin u uitgebreide uitleg krijgt over de ontwikkeling van terreur in Nederland en daarbuiten, maar ook over de mogelijkheden die u als (overheids)organisatie kunt nemen om het risico op terreuraanslagen te beperken. SSIM ontwikkelde dit cursusprogramma op basis van wetenschappelijke onderzoeken en de ervaring die de trainers van SSIM opdeden binnen het (publieke) veiligheidsdomein. Dit maakt dat het cursusprogramma zeer praktijkgericht is. Na het volgen van het cursusprogramma weet u niet alleen veel over (contra)terrorisme, maar u weet ook wat u daadwerkelijk kunt doen om uw organisatie en de samenleving te beschermen tegen terreur.

Wat komt er tijdens deze training/cursus aan de orde?

• De geschiedenis van terreur in Nederland en daarbuiten
• Wat houden de verschillende dreigingsniveaus in?
• Ketenaanpak zowel voor, tijdens als na een terroristische aanslag
• Hoe herkent u terreurdreiging en verdachte gedragingen en hoe moet u handelen in die situaties
• Wat is het huidige dreigingsbeeld in Nederland?
• Welke vormen van terreur kunnen we nu en in de (nabije) toekomst verwachten?
• Welke concrete maatregelen kunt u als organisatie nemen om uw organisatie of de samenleving te beschermen tegen terreur?

Voor wie is deze cursus bedoeld?

Voor iedereen die beroepsmatig te maken heeft met veiligheid in de samenleving, zoals beleidsmedewerkers veiligheid, politiemensen, stewards, beveiligingspersoneel, winkel- en horecapersoneel, receptiemedewerkers en conciërges.

Hoe lang duurt deze training?

Er worden diverse programma’s aangeboden. Een training is maatwerk en kan een dagdeel, een dag of meerdere dagen duren. Dit heeft onder andere te maken met de hoeveelheid praktijkoefeningen die u in het cursusprogramma wilt laten opnemen. De precieze inhoud en duur van de training wordt in overleg met de opdrachtgever bepaald.

Wat kost deze training?

De kosten verschillen per situatie en worden ook per situatie bepaald en geoffreerd.

Waar wordt deze training gegeven?

Het is mogelijk om de training in-company te volgen, andere locaties behoren ook tot de mogelijkheid, maar brengen wel extra kosten met zich mee.

SSIM behoudt zich het recht voor om voorwaarden te stellen aan deelname van deze cursus.

Contact

Bent u geïnteresseerd in een van de trainingen van SSIM? Neem dan gerust contact op voor een vrijblijvende afspraak.
Bel 06-43505248 of stuur een mail naar ssim@planet.nl